Osmanijeva opet optužuje: Srbija je odgovorna za Banjsku i destabilizuje region

Predsednica privremenih prištinskih institucija ponovo je zatražila da Srbija "teroriste" isporuči tzv. Kosovu, prenosi "Kosovo onlajn"

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani sastala se sa američkom senatorkom Džin Šahin i senatorom Piterom Velčom, sa kojima je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji, nastaloj nakon sukoba u Banjskoj, prenosi "Ekonomija onlajn".

Osmani je na konferenciji za medije nakon sastanka navela da svaka poseta visokih američkih zvaničnika predstavlja novi prozor saradnje između Kosova i SAD.

"Fokus sastanka je bio na nedavnim dešavanjima na Kosovu. Posebno u organizovanom terorističkom aktu čiji je pokrovitelj Srbija. Obavestila sam senatore o toku događaja, činjenicama i koracima koji se preduzimaju", kazala je Osmani.

Ona je dodala, kako prenosi "Kosovo onlajn", da Srbija ima "zlonamerni cilj da destabilizuje ceo Balkan". Istakla je i da je tzv. Kosovo pokazalo ozbiljnost.

"U Srbiji ne samo da se ne ograđuju, već ima domaćih ljudi koji im daju podršku. Srbija treba da se smatra odgovornom, a teroristi da se predaju Kosovu. Tražićemo pravdu za narednika Afrima Bujnaka i čin agresije Srbije", zaključila je Osmani.