Srbija i Balkan

Elek: Sanitet KBC-a pušten nakon višečasovnog zadržavanja bez objašnjenja

Sanitet sa kompletnim sanitetskim materijalom i vozač poslati su u južni deo Mitrovice sa Bistričkog punkta, iako su posedovali svu papirologiju.
Elek: Sanitet KBC-a pušten nakon višečasovnog zadržavanja bez objašnjenja© Milos Tesic/ATAImages

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek potvrdio je za "Kosovo onlajn" da je sanitet ove ustanove pušten sa Carinskog terminalna nakon višečasovnog zadržavanja, bez objašnjenja i bilo kakvog propratnog papira.

Elek je podsetio da je sanitet sa kompletnim sanitetskim materijalom i vozač poslati su u južni deo Mitrovice sa Bistričkog punkta, iako su posedovali svu papirologiju.

"Ni to nije bilo dovoljno, pa je došla specijalna carinska ekipa iz Prištine koja je brojala komad po komad. I pored toga što je doneta otpremnica i sva uredna dokumentacija, vozilo je zadržano, od 13.30 do malopre", rekao je Elek.

On je ponovio da se u prethodnom periodu svako vozilo zaustavlja više puta, pretresaju se i maltretiraju radnici, i "izvlače" se iz vozila.

Kako ističe, današnji slučaj je "kombinacija svega toga".

"Vozilo je vraćeno bez objašnjenja i bez ikakvog propratnog papira. Sa ovim današnjim zaustavljanjem prelazimo cifru od preko 225 zaustavljanja u roku od tri do četiri meseca unazad", istakao je Elek.

Ranije danas ovim povodom se oglasio i zamenik komandira KP za region Sever Veton Eljšani, koji je rekao da se zaplena dogodila u poslepodnevnim časovima, a u pitanju je vozilo niških registarskih oznaka.

"Policija je kod Bistrice zaustavila jedno sanitetsko vozilo. Kontrolom vozila službenici su ustanovili da je on dupke napunjen robom. Potom su od vozača zatražili dokumentaciju za ovu robu, ali kako je on dao dokument od prošle godine i nije posedovao još jedan potrebni papir, policiji je to bilo sumnjivo i zbog toga ga je uputila na Carinski terminal", rekao je Eljšani, preneo je "Kossev"

On, ipak, nije mogao da precizira koja je roba u pitanju, odnosno da je reč o medicinskim materijalima.

image