Srbija i Balkan

Kurtijeva policija nastavlja sa maltretiranjem Srba: Pretresi na severu, tvrde da su pronašli oružje

Pretres se vrši u blizini glavnog mosta na Ibru gde su pored policajaca sa šlemovim i fantomkama prisutni i policajci u civilu, kao i jedno vozilo Euleksa
Kurtijeva policija nastavlja sa maltretiranjem Srba: Pretresi na severu, tvrde da su pronašli oružje© TANJUG/ DOPISNIK KIM/ bg

Zamenik direktora policije za region sever Veton Eljšani izjavio je da su u jednom od tri solitera, gde je u toku akcija tzv. Kosovske policije, pronađeni oružje i eksplozivne naprave.

Eljšani je precizirao da su pretresi izvršeni na četiri lokacije na severu Kosovske Mitrovice, na dve u Zvečanu i na jednoj u Banjskoj po, kako je naveo, nalogu suda, prenosi Radio Kontakt Plus.

On je dodao da su na jednoj od lokacija, odnosno u stanu u jednom od tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice, pronađeni oružje, municija i eksplozivne naprave.

Na lice mesta došli su pripadnici jedinice za eksplozivna sredstva tzv. Kosovske policije, a kako navodi Radio Kontakt Plus, očekuje se i dolazak jedinice Kfora za uklanjanje eksplozivnih naprava.

Eljšani je prethodno za Tanjug potvrdio da pripadnici tzv. Kosovske policije izvode policijsku akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice u vezi s događajima u Banjskoj 24. septembra i da je u toku pretres  stambene zgrade u ulici Vlade Ćetkovića, u blizini glavnog mosta.

"Za sada nema uhapšenih", rekao je Eljšani.

Pripadnici policije nose šlemove, pojedini imaju pancire i fantomke, prisutni su policajci u civilu, kao i jedno vozilo Euleksa.

Lokaciju su obilazili i pripadnici Kfora.

U sukobu u Banjskoj 24. septembra, živote su izgubili troje Srba i jedan albanski policajac.

image