Srbija i Balkan

U Stokholmu uhapšen srpski državljanin povezan sa slučajem "Tunel" u Podgorici

Srpski državljanin je uhapšen po međunarodnoj poternici Crne Gore, kojom se zahteva njegovo izručenje radi vođenja krivičnog postupka
U Stokholmu uhapšen srpski državljanin povezan sa slučajem "Tunel" u Podgorici© TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ/ nr

Na aerodromu u Stokholmu na izlazu iz Švedske, po međunarodnoj poternici INTERPOL-a lišen je slobode V.E. (32) državljanin Republike Srbije, koga Crna Gora potražuje zbog slučaja "Tunel", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

On je došao na aerodrom u Stokholmu sa namerom da otputuje za Beograd, gde je lišen slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore, navedeno je u saopštenju.

On se potražuje od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu, saopštili su iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a su pojasnili da sada sledi "komunikacija između Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Švedske radi izručenja ovog lica nadležnim organima Crne Gore".

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete protiv grupe državljana Srbije V. M. (1991), M. M. (1970), D. J. (1993) i V. E. (1991), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela i za njima je raspisana poternica.

image