Srbija i Balkan

Dodik: Nikad gori ambasador od Marfija, građani se osećaju ugroženo

Dodik je na Marfijevu tvrdnju da je Amerika prijatelj Srpskoj upitao: Pored takvih 'prijatelja' šta će nam neprijatelji?!
Dodik: Nikad gori ambasador od Marfija, građani se osećaju ugroženo© SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da otkako su SAD osnovale diplomatsko predstavništvo nikada nisu poslale goreg ambasadora u BiH od aktuelnog Majkla Marfija o kojem i diplomate drugih zemalja misle isto što on kao predsednik Srpske javno govori.

"Marfi je obični smutljivac, lažov i manipulant. Kaže da se ne oseća ugroženim od građana Republike Srpske, što niko nije ni tvrdio. No, istina je da su građani Republike Srpske ugroženi od njegovog delovanja u BiH "- naglasio je Dodik.

Komentarišući Marfijevu izjavu da i ako bi to voleo predsednik RS ne govori u ime svih stanovnika Republike Srpske, Dodik je odgovorio da će kao legalno birani predsednik RS i ubuduće iznositi političke stavove koji odražavaju većinsko raspoloženje u Srpskoj jer je većinski i biran i upitao da li Marfi misli da bi on trebalo da govori u ime građana Republike Srpske.

"Što se tiče njegovog mišljenja da sam u problemima, problemi koji me navodno čekaju kreirao je upravo Marfi, pa je komično kad kaže da on u tome ne bi učestvovao. Nema više u čemu da učestvuje, sve je već uradio - kreirao pravosudni cirkus, odredio izvođače, napisao i optužnicu i presudu. Pored takvih 'prijatelja' šta će nam neprijatelji?!, poručio je Dodik.

Američki ambasador je ranije na društvenoj mreži Iks objavio da se ne oseća ugroženim od građana BiH, uključujući i stanovnike Republike Srpske i da predsednik Dodik ne govori u ime svih stanovnika Srpske.

Marfi je istakao da će se Dodik u narednim sedmicama suočiti sa ozbiljnim i važnim pitanjima.

"Izazvanim njegovim sopstvenim postupcima. Nastoji da stvori krizu kako bi odvratio ljude od svojih nevolja, jer želi da izbegne odgovornost. U tome nećemo učestvovati, kaže američki ambasador u Sarajevu.

image