Srbija i Balkan

Sud u Podgorici: Pritvor do 30 dana za uhapšene u slučaju Tunel

Istraga crnogorske policije u slučaju prokopavanja tunela do Višeg suda u Podgorici počela je da daje rezultate, ali još nisu uhapšeni svi kopači, ni nalogodavci
Sud u Podgorici: Pritvor do 30 dana za uhapšene u slučaju Tunel© Влада Црне Горе

Sud u Podgorici danas je odredio pritvor do 30 dana osumnjičenima u slučaju "Tunel" K. B, M. V, I. P. i N. M.

Pritvor je odredio sudija za istragu u Osnovnom sudu u Podgorici, objavila je RTCG.

Oni su uhapšeni u četvrtak po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

K. B. je na saslušanju u petak pred policijskim inspektorima priznala da je imala određenu ulogu u slučaju poznatom u javnosti kao "Tunel".

Prema navodima iz jednog dokumenta tužilaštva u koji je RTCG imala uvid, M. V. je u odbrani rekao da su krađu stvari iz depoa organizovali osumnjičeni I. P. zajedno sa N. M, kao i da mu je to poznato iz razgovora sa K.B.

S druge strane, I. P. je pred tužiocem negirao krivicu i, prema nezvaničnim informacijama, rekao da tokom pretresa njegove kuće i dvorišta nije pronađen bilo kakav predmet, a da pod uslovom da jeste, istakao je da ostavlja mogućnost da je neko lice bez njegovog znanja to učinilo.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete protiv grupe državljana Srbije V. M. (1991), M. M. (1970), D. J. (1993) i V. E. (1991) koji su označeni kao kopači tunela u dužini od 30 metara.

image