Srbija i Balkan

Trojica Srba uhapšenih u Banjskoj ostaju u pritvoru

Blagoje Spasojević, Dušan Maksimović i Vladimir Tolić nalaze se u pritvoru visoke sigurnosti kod Podujeva, određen im je pritvor od mesec dana
Trojica Srba uhapšenih u Banjskoj ostaju u pritvoru© Танјуг / AP Photo / Visar Kryeziu

Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbu advokata o meri pritvora Blagoju Spasojeviću, mladiću uhapšenom posle tragičnih događaja u Banjskoj pre tri nedelje, koji se nalazi u zatvoru u Podujevu, potvrdio je za "Kosovo onlajn" advokat Ljubomir Pantović, branilac Spasojevića. 

Po rečima Pantovića, Apelacioni sud odbio je i žalbe na odluke o meri pritvora za još dvojicu uhapšenih Srba, Dušana Maksimovića i Vladimira Tolića. Pantović je dodao da je takva odluka bila očekivana.

"Ono što sledi je produžavanje pritvora, jer će istraga trajati malo duže. Ona je komplikovana i složena, tek smo na samom početku postupka. A dela koja im se stavljaju na teret su vrlo ozbiljna, teško je očekivati ukidanje pritvora, po svemu sudeći, to će trajati dosta dugo", rekao je Pantović.

Spasojeviću se na teret stavljaju dva krivična dela - napad na ustavni poredak i bezbednost Kosova i izvršenje terorističkog akta. Dušanu Maksimoviću je stavljeno na teret krivično delo pripremanje terorizma, dok Vladimira Tolića kosovsko tužilaštvo tereti za "izvršenje terorističkog dela".

Spasojević, Maksimović i Tolić nalaze se u pritvoru visoke sigurnosti kod Podujeva. Određen im je pritvor od mesec dana.

image