Srbija i Balkan

Hoće-neće: Abazović danas ipak sa Spajićem?

Ovo je novi preokret u odnosima Pokreta Evropa sad i GP URA
Hoće-neće: Abazović danas ipak sa Spajićem?© A.K./ATAImages

"Mandatar za sastav nove, 44. vlade Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić razgovaraće danas sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem i liderom Bošnjačke stranke Ervinom Ibrahimovićem", prenosi danas podgorički portal "Borba" nezvanična saznanja iz GP URA. 

Prema informaciji ovog portala, njih trojica trebalo bi danas da razgovaraju o učešću GP URA i Bošnjačke stranke u novoj vladi Crne Gore. 

Ovo je, inače novi preokret u odnosima Pokreta Evropa sad i GP URA.

Naime, mandatar Milojko Spajić je još u izbornoj noći izričito saopštio da će o novoj vladi razgovarati sa svima sem sa GP URA i DPS-om.

Do ovakvog stava prema GP URA došlo je zbog toga što je upravo iz Abazovićeve stranke pred vanredne parlamentarne izbore pokrenuta i potencirana afera "Do Kvon", vezana za južnokorejskog "kralja kriptovaluta". 

U međuvremenu, razgovor Spajića i Abazovića bio je najavljen za prošlu sedmicu i to "iz veoma pouzdanih izvora", ali je taj razgovor otkazan zbog toga što Abazović, kako je saopšteno iz PES, nije pokazao "neku naročitu zainteresovanost". 

Što se tiče Bošnjačke stranke, ona je u početku slovila za sigurnog učesnika u  novoj vladi, pre mesec dana čak se licitiralo koja bi ministarstva trebalo da dobije, a pre najnovijeg obrta, saopšteno je da BS neće u vladu ako novoj crnogorskoj vladi manjinsku podršku da koalicija Za budućnost Crne Gore. 

Lider GP URA i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sinoć je saopštio da mu se "ne sviđaju obrisi nove vlade". 

image