Ranilug: Na porodičnu kuću člana Srpske liste bačena bomba, šesta za dva meseca

Geleri od detonacije završili su u zidovima kuće i automobilu, rekla je predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica

U toku noći bačena je eksplozivna naprava na porodičnu kuću Milana Ristića, člana Srpske liste i direktora Gimnazije u Kosovskoj Kamenici.

Kako je potvrđeno za "Kosovo onlajn", predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić rekla je da članovi porodice Ristić nisu povređeni.

Međutim, pričinjena je značajna materijalna šteta.

"Geleri su uništili automobil, deo kuće. U roku od dva meseca ovo je šesta bomba, koja je bačena u opštini Kosovska Kamenica, u selu Ranilug", rekla je ona.

Aksić ocenjuje da je jasan cilj ovakvih akcija, da se Srbi proteraju sa vekovnih ognjišta.

"Svi smo uznemireni, pod strahom smo i samo čekamo ko je sledeći. Ova situacija se nekako prenosi, zastrašivanje srpskog naroda, iseljavanje, najverovatnije zato što smo odlučili da ostanemo i opstanemo ovde, da budemo istrajni, zato što smo ovde rođeni, ovde su grobovi naših pradedova, ali eto, očigledno da globalna politika, i politika Kurtija, žele da nas oteraju sa vekovnih ognjišta", rekla je Aksić.

Ističe da je Ristić odmah obavestio policiju koja je obavila uviđaj.

"Kao i prethodnih pet puta, čekamo, ali očigledno da policija ne želi da reši slučajeve, pošto ovo nije prvi slučaj", podseća Aksić.