Janša pozvao Slovence da se legalno naoružaju: Vrag odneo šalu

Nekadašnji premijer Slovenije upozorio je da ilegalne migracije utiču na porast kriminala u Evropi, te da je svako dužan da, u okviru ustavnog poretka, zaštiti svoju porodicu i domovinu

Bivši premijer Slovenije Janez Janša, komentarišući to što je njegova zemlja uvela policijske kontrole na granici prema Hrvatskoj i Mađarskoj, pozvao je Slovence da se legalno naoružaju, jer je "vrag odneo šalu".

"Vrag je odneo šalu. Naoružajte se. Legalno", napisao je Janša na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da su pametni shvatili poziv, a ostali će "verovati premijeru (Robertu) Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni da zaštite Sloveniju, ali i njih lično u slučaju terorističkih napada".

Prema njegovim rečima ti državni zvaničnici od juna ignorišu pozive njegove SDS o sazivu Veća za nacionalnu bezbednost na kojem bi se raspravljalo o merama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje bezbednosnim rizicima.

"Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susedima, samo preusmeravaju protok ilegalaca sa saobraćajnica u vagone", napisao je Janša i prozvao ministra odbrane Marjana Šarca da taj resor vodi kao "rijaliti šou".

Janša je istakao da pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proteroristička jezgra u evropskim metropolama.

"Nekada sigurni i uspešni gradovi beleže neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana. Poslednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan", precizirao je.

Upozorio je da su jasne tri stvari: zaoštravanje bezbednosne situacije, nesposobnost vlasti da pravovremeno deluje, kao i to da je svako "dužan da učini sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svoje porodice i domovine".