Srbija i Balkan

Ališa Kerns: Jedna strana država vodi svoju istragu o događajima u Banjskoj

Poznata po optužbama na račun Srba, SPC, pa i srpskih domova zdravlja, britanska poslanica sada kaže da je oružje koje je zaplenila policija tzv. Kosova teško vojno naoružanje, ali i da žrtve zaslužuju da vide Milana Radoičića u "kosovskoj" sudnici
Ališa Kerns: Jedna strana država vodi svoju istragu o događajima u Banjskoj© Tanjug/AP Photo/Radul Radovanovic

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljne poslove u Skupštini Ujedinjenog Kraljevstva Ališa Kerns navela je da istragu o dešavanjima u Banjskoj od 24. septembra, vodi jedna strana država, ne navodeći o kojoj je državi reč, prenosi "Ekonomija onlajn".

"Koliko sam razumela, jedna od stranih država vodi svoju istragu i to će biti javno objavljeno, a naravno i Vlada Kosova vodi svoju istragu. Vlada Kosova će izvesti odgovorne pred lice pravde. Oni koji su preživeli napad, ali i poginuli, kao i svedoci, zaslužuju da se Milan Radoičić pojavi u sudnici", rekla je Kerns.

Kerns je istakla da je više puta upozoravala da će doći do eskalacije situacije na Kosmetu.

"Veoma sam zabrinuta, znam da je u toku istraga o tome šta se desilo 24. septembra, ali sam želela da svojim očima vidim kakvo je oružje pronađeno, pogotovo što sam mnogo pre toga upozoravala šta može da se desi", rekla je Kerns, koja je proteklih dana boravila u poseti KiM.

Prema njenim rečima, zaplenjena je velika količina oružja.

"To je teško vojno naoružanje, ima srpske natpise, to nije oružje iz vremena Miloševića. Ovo je vojno, veoma ozbiljno oružje koje nije za kriminal niskog nivoa. Otišla sam veoma zabrinuta onim što sam videla", kazala je Kerns, a prenosi "Kosovo onlajn".

image