Srbija i Balkan

Španija odbila da izda vize bokserima tzv. Kosova

Bokserski savez, saopštavajući odluku španskih vlasti koje ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost, najavio da će se žaliti Svetskoj bokserskoj federaciji
Španija odbila da izda vize bokserima tzv. Kosova© Pixabay

Španija je odbila da izda vize za učešće na Svetskom prvenstvu bokerskoj reprezentaciji tzv. Kosova, saopštio je Bokserski savez "Kosova".

Iz Bokserskog saveza su naveli da je ta odluka za njih neprihvatljiva jer smatraju da politika ne treba da sprečava sportiste da učestvuju na takmičenju.

Ranije su saopštili da su se za učešće prijavili na vreme i ujedno podneli zahtev za vize u Skoplju u Severnoj Makedoniji. Mediji prenose da je od Svetske bokserske federacije zatraženo objašnjenje ove odluke.

Svetsko prvenstvo u boksu za mlade počinje sledeće nedelje i traje do 26. novembra, a biće održano u španskom gradu La Nučija.

Španija je jedna od pet država Evropske unije koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije nedavno je, odgovarajući na pitanja albanskih novinara, ponovilo ovaj stav.

"Španija ostaje pri svom stavu da ne priznaje deklaraciju o nezavisnosti koju je Priština usvojila 2008. godine i smatra da to pitanje treba da se reši dijalogom Beograda i Prištine", navedeno je u odgovoru ministarstva.

image