Srbija i Balkan

Ambasador Rusije u BiH: Suđenje Dodiku čista manipulacija

Igor Kalabuhov je ponovio stav Ruske Federacije da ne prihvata Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH, jer ga nije imenovao Savet bezbednosti UN
Ambasador Rusije u BiH: Suđenje Dodiku čista manipulacija© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Suđenje i uvođenje sankcija predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku je čista manipulacija, poručio je ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov, nakon sastanka sa Dodikom o političkoj situaciji u RS.

Kalabuhov je ponovio stav Ruske Federacije da ne prihvata Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH, jer ga nije imenovao Savet bezbednosti UN, dok je Dodik takođe poručio da Srpska samozvanog visokog predstavnika nikad neće prihvatiti.

Na sastanku je, kako je dodao Dodik, istaknuta je opredeljenost za nastavak i produbljivanje saradnje Rusije i Republike Srpske, s ciljem ekonomskog, privrednog i svakog drugog prosperiteta na obostrano zadovoljstvo.

"Saglasni smo da je prioritet sačuvati stabilnost i mir, uz dijalog domaćih političara zasnovan na uzajamnom poštovanju dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH", poručio je Dodik na Iksu.

image