Srbija i Balkan

Cvijanović: Ministar zanemaruje opasnosti terorizma, a mašta o hapšenju Dodika

Umesto da uvaži informacije italijanskih obaveštajaca, BiH ministar, Italijane poziva da ih on "obuči"
Cvijanović: Ministar zanemaruje opasnosti terorizma, a mašta o hapšenju Dodika© Milos Tesic/ATAImages

Umesto da prepozna opasnosti od terorizma na koje su upozorile italijanske obaveštajne službe, BiH ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, prema rečima srpske članice Predsedništva Željke Cvijanović – "živi u svom crtanom filmu".

Isak je kao netačne ocenio informacije italijanskih obaveštajnih službi, da je na Balkanu, uključujući BiH aktivno 20 terorističkih ćelija.

Građani, kako tvrdi ovaj ministar, mogu mirno da spavaju, jer je, kako navodi, bezbednosna situacija zadovoljavajuća.

"Nije tačno, iznose neistine. Naše službe rade profesionalno. Ja ću zamoliti njihove obaveštajne službe da dođu kod nas na obuku, da ih naši ljudi obuče i da krenu da rade svoj posao kvalitetno", rekao je Isak za sarajevsku N1 i dodao da, ako pravosudni organi narede hapšenje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika – to će biti i učinjeno.

Ovu izjavu Isaka, Cvijanovićeva je ocenila kao "nebulozu".

Da se iole razume u svoj posao, rekla je ona, Isak bi tražio dodatno jačanje saradnje i razmenu informacija sa svakom partnerskom službom, kako bi se potencijalne pretnje otklonile.

"Umesto toga, on jedan dan mašta o hapšenju predsednika Republike Srpske, drugi dan bi držao ministru bezbednosti borilačku obuku, a treći dan Italijanima obaveštajnu", naglasila je Cvijanović.

Ona podseća da ovo nije prvi put da je BiH označena u izvještajima pojedinih stranih službi kao lokalitet sa koga može doći teroristička pretnja.

Umesto da, kako Cvijanović kaže, taj "famozni ministar", uradi sve da se svi nadležni organi u BiH uvežu na unutrašnjem i spoljnom planu da se tako nešto predupredi i spreči, "on nastavlja da glumi u svom autorskom crtanom filmu".

image