Poruka Srba sa KiM za Evropski parlament: Humanitarna katastrofa u srcu Evrope

Francuska delegacija piše izveštaj u čijem zaključku će se tražiti da buduće rešenje kosovskog pitanja bude isključivo u okviru Srbije i na osnovu Rezolucije SB UN 1244, kaže profesor Aleksi Trud

Francuska delegacija političara, koje je kroz Srbiju vodio profesor geopolitike Aleksi Trud sa Univerziteta Versaj, pripremiće izveštaj o utiscima sa KiM i stanju prava. Izveštaj će biti predstavljen na prvim prolećnim zasedanjima Evropskog parlamenta, gde će svedočiti Srbi, Goranci, Romi, tačnije predstavnici svih zajednica kojima se ljudska i druga prava nemilosrdno krše godinama.

U intervjuu za "Večernje novosti" profesor Aleksi Trud rekao je da će se u zaključku dokumenta tražiti da buduće rešenje kosovskog pitanja bude isključivo u okviru Srbije i na osnovu Rezolucije SB UN 1244.

"Država `Kosovo` od svog nazovinastanka 2008. do danas predstavlja humanitarnu katastrofu u srcu Evrope. Karakteriše je sveprisutnost mafijaškog delovanja, uključujući i trgovinu organima, nezapamćena etnička čišćenja", rekao je Trud i dodao da je Srbima ubedljivo najgore jer su oni izopštenici iz istorijske kolevke, svoje sopstvene nacije.

"Srbi, uverili smo se, pokazuju ogromnu hrabrost i istrajnost da opstanu. Stvari koje smo videli na licu mesta prevazilaze najgora saznanja koja se o srpskom stradanju mogu naći u evropskim medijima", istakao je Trud.

Francuski profesor osvrnuo se i na reči svog saputnika, evroposlanika Nikolasa Beja koji je, kada su prelazili most preko Ibra, konstatovao da je "ovo most na kom se brani zajednička civilizacija".

"Vozeći se Kosmetom shvatili smo da tamo ne postoji nijedan albanski beleg kulture i trajanja, već samo lažni i nezgrapni spomenici teroristima OVK i neverovatan broj benzinskih pumpi, valjda spomenika mafijašenju. I to je jedino nasleđe države koje je naša Francuska priznala 2008. godine", rekao je Trud.

Profesor se i zapitao kakva bi bila budućnost pojedinih regiona Francuske ukoliko bi se primenjivale odluke poput one Međunarodnog suda pravde 2010, kojom Kosovo nije prekršilo nijedan važeći propis međunarodnog prava, zasnovane na tome da moć demografije ima suverenitet na račun države naroda kojima istorijski ta zemlja pripada.