Dodik očekuje brzo formiranje vlasti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da očekuje brzo formiranje stabilne vlasti, poručujući parlamentarnim partijama da zajedničkim radom očuvaju nacionalne interese

Novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će nakon polaganja zakletve u utorak 15. novembra organizovati sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija.

Dodik je istakao da su njegova očekivanja od parlamentarnih partija da se izjasne da li će biti deo široke koalicije kako bi obezbedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini.

Predsednik Republike Srpske napisao je na Instagramu i najavio da formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata počinje u utorak, 15. novembra, kada će biti održana i konstitutivna sednica Narodne skupštine, na kojoj će položiti predsedničku zakletvu.

Dodik je istakao da je cilj brzo formiranje stabilne vlasti.

"Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu. Da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda", naveo je Dodik.

On je dodao da želi jačanje odnosa sa prijateljima u regionu i svetu i da se nada realizaciji projekata koji su ranije definisani kao strateški značajni.

"Na tome ću raditi u narednom periodu", zaključio je predsednik Republike Srpske.