Novo rasterećenje kućnog budžeta u Beogradu: Besplatni časovi engleskog za sve predškolce od novembra

Na ovaj način roditelji postaju rasterećeni za jedan mesečni trošak od nekoliko hiljada dinara, ukazao je gradonačelnik glavnog grada Aleksandar Šapić

Gradska uprava Grada Beograda završila je postupak javne nabavke za održavanje besplatnih časova engleskog jezika za sve predškolce - socijalne mere koju je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio još letos.

"Važno je da kažemo svim roditeljima dece koja idu u predškolsku ustanovu, bilo u državnu ili privatnu, da će već od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, za desetak dana, a svakako u prvoj polovini novembra", izjavio je Šapić.

On je podsetio da je do sada engleski jezik predstavljao aktivnost koju su uglavnom plaćali roditelji. 

"Sada roditelji predškolaca neće morati da časove engleskog ukalkulišu u svoj mesečni trošak i to je još jedna od socijalnih mera koje smo doneli u poslednjih godinu i po dana. Nadam se da će i ovo u nekoj meri da olakša kućni budžet svim porodicama koje imaju decu tog uzrasta", rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je dodao i da će na kraju svake predškolske godine deca dobijati potvrdu o nivou znanja koji su postigla iz engleskog jezika.

"Novo je i to da će na kraju predškolske godine svako dete dobiti i sertifikat o određenom nivou znanja engleskog jezika koji će biti neka vrsta potvrde onoga što su radili u prethodnih godinu dana", izjavio je Šapić. 

Prema njegovim rečima, u sledećih nekoliko dana biće potpisan ugovor kako bi se krenulo u realizaciju programa.