Dodik: Srbi nikad nisu bili podanici strancima, pa neće ni sada

Predsednik Republike Srpske istakao je da su Srbi uvek bili državotvoran narod koji drži do slobode

Srbi su državotvoran narod, drže do slobode i ne mogu da budu podanici strancima, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Nismo bili podanici ni Turcima, ni Austrougarima ni Nemcima, a nećemo biti ni ovima koji danas pokušavaju da nam nametnu podanički odnos", napisao je Dodik na Instagramu sumirajući proteklu sedmicu.

U intervjuu za Televiziju K3 naglasio je da se u BiH pokušava zadržati kolonijalna uprava lažnog i nelegitimnog visokog predstavnika.

"Naravno da Republika Srpska ne može da pristane da neko na taj način upravlja našom zajednicom i našim društvom", poručio je Dodik.

Podsetio je da je tokom sedmice prisustvovao svečanosti povodom otvaranja zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, što jasno pokazuje da je Srpska realizovala još jedan uspešan projekat.

"Tom prilikom poručio sam profesorima i studentima da moraju razumeti današnje vreme u kome se vodi svakodnevna borba za Republiku Srpsku da bismo budućim generacijama ostavili stabilnu državu", napisao je Dodik.