Srbija i Balkan

Milojko Spajić: Elan postoji, jedva čekamo da napravimo dobar rezultat za našu zemlju

Prva sednica Vlade biće danas u 13 sati, a odmah će biti doneta uredbu o odlaganju popisa za 30. novembar
Milojko Spajić: Elan postoji, jedva čekamo da napravimo dobar rezultat za našu zemlju© Зоран Шапоњић

U prvoj izjavi novinarima odmah po izboru za predsednika 44. Vlade Crne Gore premijer Milojko Spajić izjavio je da je Crna Gora "imala jednu pomalo fanatičnu maratonsku sednicu Skupštine", ali da misli da se "čulo dosta interesantnih i važnih stvari" i da je on notirao dosta toga.

"Za mene je značajno da je Vlada izglasana da krećemo odmah u rad. U osam i po preuzimamo kabinet, u 10 je naš evropski gost, gospođa Ursula fon Der Lajen i važno je da je dočekamo ovog puta sa Vladom u punom kapacitetu. Vlada koju je glasalo 46 poslanika, podsetiću vas, to je najveća podrška ikad koju je dobila jedna vlada Crne Gore. To je pozitivna vest, to ukazuje na stabilnost i daje dobru osnovu za izglasavanje evropskih zakona i to će biti mnogo brže i mnogo jednostavnije nego što je bilo u prošlosti. Primenićemo program 'Evropa sad 2' koji je za mene jako bitan i osnova mog političkog delovanja, bez njega niša od ovog ne bi imalo smisla. Želimo da obradujemo građane da će program 'Evropa sad 2' u potpunosti biti primenjen onako kako smo rekli u predizbornoj kampanji bez i jednog zareza razlike. Elan postoji i jedva čekamo da napravimo rezultat za našu zemlju", rekao je Spajić.

On je dodao da će prva sednica Vlade biti danas u 13 sati i da će odmah biti doneta uredbu o odlaganju popisa za 30. novembar.

"Ovakvo mučenje koje smo preživeli u poslednjih 28 sati, iscrpljivanje, neka fanatična maratonska izlaganja, mislim da se tome nećemo izlagati u budućnosti. Želimo da radimo sa opozicijom kad god prepoznamo konstruktivne namere, kada prepoznamo želju za opstrukcijom, za iživljavanjem to nećemo dozvoliti", rekao je Spajić.

Na pitanje novinara kakav će uticaj Beograd imati na rad nove vlade, Spajić je kratko odgovorio - nula. 

Na pitanje kakva je bila uloga Beograda u formiranju vlade, takođe je odgovorio - nula. 

image