Srbija i Balkan

Vučić: Tačno je da su postojali pritisci zbog Vulina

Vulin nikada nije bio ruski agent, da je voleo Rusiju više od SAD to je tačno i on se time ponosi, rekao je Aleksandar Vučić
Vučić: Tačno je da su postojali pritisci zbog Vulina© AP Photo/Darko Vojinovic ТАНЈУГ

Za mene nije jednostavno da komentarišem ostavku Aleksandra Vulina, proveo sam puno vremena s njim, rekao je gostujući na televiziji Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Razumem njegovu reakciju, ali nije otišla njegova glava ni bilo šta slično. Važno je da jesu postojali pritisci, to je tačno. Od prvog dana kako je postavljen na tu dužnost je to postojalo i bilo je nedvosmisleno, ali mi to nismo menjali. On odlično zna kako se to kreće i zna kakve bi posledice bile i kakve bi mogle da budu", istakao je Vučić. 

On je dodao da želi da se zahvali Vulinu na doprinosu koji je dao na očuvanju bezbednosti, da naša zemlja bude nezavisna i samostalna što je jedan od postulata naše politike, kako je dodao.

"Radujem se saradnji sa njim u budućnosti, nije kraj zajedničkih uspeha", istakao je Vučić.

On je dodao da Aleksandar Vulin nije ničiji agent i nije agent Ruske federacije.

"A ne bih da govorim ko su sve agenti drugih zemalja, uglavnom zapadnih ,a ko je potrčko. Ali nemam pravo da o tome govorim", rekao je Vučić.

Istakao je da Vulin nikada nije bio ruski agent, "da je voleo Rusiju više od SAD to je tačno i on se time ponosi".

Predsednik Vučić osvrnuo se i na medijsku kampanju protiv njega i njegove porodice, odnosno emitovanje dokumentarnog filma na N1 o njemu. Kako je rekao, oni koji stoje iza toga dobili su zadatak da moraju da ocrne Vučića i presuda mora da bude na smrt, istakao je predsednik Srbije.

"Ovakvo suđenje kakvo su meni priredili nije zabeleženo ni 1945. ni 1946. godine. Objašnjavaju na svoj način događaje uz bezbroj laži, od snajpera u Sarajevu do izmišljenih pušaka, koliko god puta da demantujete nije važno", rekao je Vučić.

Dodao je da je time pokazano kako će izgledati predizborna kampanja.

"Rekli su da saznaju iz Brisela da ću priznati nezavisno Kosovo kad prođu izbori. To slušam 12 godina. Govorili su da ću da uvedem sankcije Rusiji, na kraju samo ja ostadoh protiv sankcija Rusiji", dodao je Vučić.

On je rekao da je o njemu snimljen dvosatni film u kojem je najgrublje vređana njegova porodica, a njegovoj majci pripisivano da je imala dete sa drugim čovekom. Vučić je dodao i da se radi o organizovanoj kampanji.

Nije se u Srbiji do sada događalo da vređate nečije roditelje, istakao je Vučić.

"I to što su nam zabranili da emitujemo spotove kod njih, jer hoće 24 sata da emituju najgore spotove protiv nas. Niko iz Evrope neće na to reći nijednu reč", dodao je Vučić.

On je govorio i o ukupnom nivou investicija u Srbiji rekavši da su one ove godine dostigle tri milijarde 790 miliona evra, sedam odsto više nego lane koja je takođe bila rekordna.

"To su izvanredne vesti za Srbiju i važne za obične ljude. Krajem novembra, početkom decembra, biće isplaćeno 10.000 dinara korisnicima socijalne pomoći, kao i onima koji primaju tuđu negu i zaštitu. To su vesti za građane, kao i dolazak fabrike 'Ariston' u Niš", dodao je Vučić.

On je na početku televizijskog gostovanja, podsetio da se na današnji dan navršava šest meseci od tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" i masovne pucnjave dan kasnije u delima oko Mladenovca i još jednom uputio izraze saučešća porodicama poginulih.

image