Srbija i Balkan

Zavetnici i Dveri predali izbornu listu za parlamentarne izbore

Nosioci liste su predsednici tih stranaka, lider Dveri Boško Obradović i predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski. To je četvrta izborna lista koje je predata RIK-u za predstojeće parlamentarne izbore 17. decembra
Zavetnici i Dveri predali izbornu listu za parlamentarne izbore© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu izborne liste ''Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga" za predstojeće parlamentarne izbore.

Nosioci liste su predsednici tih stranaka, lider Dveri Boško Obradović i predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski. To je četvrta izborna lista koje je predata RIK-u za predstojeće parlamentarne izbore 17. decembra.

RIK je do sada proglasio tri liste, kao prvu Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", zatim listu oko Socijalističke partije Srbije "Ivica Dačić - premijer Srbije" i listu Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka''.

Komisija je na današnjoj sednici, 13. po redu, utvrdila da je uz ovu listu, drugu koja je proglašena, predato 10.638 pravno valjanih potpisa birača koji podržavaju listu i da su se stekli uslovi da se lista na kojoj je 250 kandidata proglasi. 

Nosilac liste je prof. dr Vojislav Šešelj, a listu je, u pratnji stranačkih funkcionera i aktivista, predao zamenik predsednika stranke Aleksandar Šešelj.

On je tada izjavio da se Srpska radikalna stranka nije odrekla svojih programskih načela i da očekuju da posle izbora predstavljaju najsnažniju nacionalnu opciju u Skupštini Republike Srbije.

image