Slovenija: U Piranu i Izoli se izlilo more

Štab civilne zaštite za Severnu Primorsku saopštio je da je jutros nešto posle pet sati došlo do pokretanja klizišta, dužine od 10 do 15 metara, u naselju Jazne

U Piranu i Izoli u Sloveniji, zbog izlivanja mora, oglasile su se sirene koje upozoravaju na opasnost jer postoji mogućnost, prema prognozama hidrologa, poplave u nižim delovima obale do visine od oko 40 centimetara.

Zbog plavljenja duž vodotokova, vatrogasci su tokom noći intervenisali na Bledu, u Kranju, Radovljici i Kamniku, objavila je RTV Slovenije.

Štab civilne zaštite za Severnu Primorsku saopštio je da je jutros nešto posle pet sati došlo do pokretanja klizišta, dužine od 10 do 15 metara, u naselju Jazne u opštini Cerkno koje ugrožava stambeni objekat.

Problema je tokom noći bilo i u ataru Rateče, gde je nivo vode u jezeru Ledine dostigao kritičnu granicu i gde je poplavljeno nekoliko objekata i put Rateče–Planica.

Slovenačka Agencija za životnu sredinu izdala je za danas narandžasto upozorenje, za severozapad zemlje zbog mogućih pljuskova, a za jugozapad zbog jakih naleta vetra koji su jutros prelazili 50 kilometara na sat, javio je Radio Slovenija.

Kako je saopšteno iz Agencije, kiša i oluja će prestati do sredine dana.