Srbija i Balkan

Kurti: Saradnja sa turskom kompanijom "Bajkar" doprinela značajnom napredovanju KBS

Premijer tzv. Kosova je zahvalio direktoru kompanije Bajraktariju ​​zbog načina na koji je svaka nabavka Ministarstva odbrane "Kosova" tretirana sa visokim prioritetom
Kurti: Saradnja sa turskom kompanijom "Bajkar" doprinela značajnom napredovanju KBSwww.globallookpress.com © Alba Cambeiro

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti sastao se sa izvršnim direktorom kompanije turske odbrambene industrije "Bajkar" Halukom Bajraktarijem i poručio da je odlična saradnja doprinela značajnom napredovanju u pogledu borbenih kapaciteta Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u poslednje dve godine, navodi "Kosovo onlajn".

Kako je saopšteno iz Kurtijevog kabineta, napredovanju KBS - pored saradnje sa turskom kompanijom od koje su nabavili dronove TB2 i drugu modernu vojnu opremu - doprineo je i više nego udvostručeni budžet za Ministarstvo odbrane.

Kurti je zahvalio Bajraktariju ​​zbog načina na koji je svaka nabavka Ministarstva odbrane "Kosova" tretirana sa visokim prioritetom i ocenio da se time još jednom dokazuje bliski odnosi između "Kosova" i Turske.

Oni su razgovarali i o budućoj saradnji, naveli su iz kosovske vlade, ali bez iznošenja drugih detalja.

image