Srbija i Balkan

Novi crnogorski ministar pravde iselio "Seobu Srba" a nekad je ovako govorio (VIDEO)

Istakao je i da nema ništa protiv slike Paje Jovanovića, ali smatra da je prikladnije da u njegovom kabinetu bude "Justicija"
Novi crnogorski ministar pravde iselio "Seobu Srba" a nekad je ovako govorio (VIDEO)© Музеј Града Београда

Novi ministar pravde Andrej Milović uklonio je sa zida svoje kancelarije reprodukciju poznate slike Paje Jovanovića "Seoba Srba" i na njeno mesto postavio ulje na platnu slikara Srđana Vukčevića "Justicija", piše "Dan".

Reprodukciju Jovanovićeve slike postavio je nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić, a o(p)stala je na zidu pored kojeg su najčešće pravljene fotografije ministara i njihovih gostiju i dok je ministar bio Marko Kovač.

Međutim, jedan od prvih poteza novog ministra pravde Andreja Milovića, funkcionera Pokreta Evropa sad, bilo je upravo skidanje ove reprodukcije.

Dan piše da je novi ministar to učinio lično pa iz susedne kancelarije uzeo "Justiciju", očistio je od prašine i stavio je na zid.

Milović je, dok je zamenjivao slike u svojoj kancelariji, prokomentarisao da "Seoba Srba" ostaje u Ministarstvu pravde, ali da će ubuduće biti u kancelariji njegovog šefa kabineta.

Istakao je i da nema ništa protiv slike Paje Jovanovića, ali smatra da je prikladnije da u njegovom kabinetu bude "Justicija".

Dok mu je sada zasmetala Jovanovića slika, podsetimo se i dana kada je Milović govorio da je Crnoj Gori najveći prijatelj Rusija, a ne Zapad.

image