Srbija i Balkan

Knežević: Optužuju Mandića da je četnički vojvoda, a imaju više šubara nego u Dražinom muzeju

Prosrpskoj koaliciji u Crnoj Gori se zamera da su antievropska politička opcija, a predsednik Hrvatske je veći rusofil od nas, kaže Milan Knežević
Knežević: Optužuju Mandića da je četnički vojvoda, a imaju više šubara nego u Dražinom muzeju© R.R./ATAImages

Najava bivšeg premijera Crne Gore i visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Duška Markovića da osniva stranku dokaz je da u DPS-u vlada kompletno rasulo, ocenio je predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

"Marković je godinama bio šef UDBE, a sada govori o građanskom bloku i evropskim integracijama. Mislim da je zakasnio malo sa osnivanjem stranke, to se radi pre izbora", napominje Knežević.

Govoreći o popisu, Knežević je kazao da ne vidi razlog zašto bi bio odložen na proleće sledeće godine.

Napomenuo je da su ranije popise sprovodili DPS i njegovi koalicioni partneri, ali ih niko od opozicije nije bojkotovao.

"DPS popis sada targetira kao nešto antiustavno, ja sam mislio da tamo ima ozbiljnih ljudi. Liče mi na putare koji se iznenade, kad padne sneg u januaru. Ne vidim zašto se od popisa pravi deseta ofanziva i odbrana Crne Gore i svi ti narativi ugroženosti koje slušamo od 2020. godine", dodao je Knežević.

Osvrćući se na izbor jednog od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrije Mandića za predsednika Skupštine, a kojeg opozicija pokušava da predstavi kao četničkog vojvodu, Knežević je rekao da je više potomaka četnika u poslaničkom klubu DPS-a.

"Više je šubara u njihovim kućama nego u Muzeju Draže Mihailovića u Beogradu", rekao je Knežević.

Navodi da njegovu političku opciju predstavljaju kao antievropsku, a da je predsednik Hrvatske Zoran Milanović veći rusofil od njega.

"Mislim da Vučića i Putina ne pominju kod kuće koliko ih pominju u DPS-u. Ostaju bez koalicionih partnera, a takvi kakvi su nikome ne trebaju. Naravno, ovo govorim u političkom smislu", istakao je Knežević.

image