Vučić: Srbija će Kini uvek biti pouzdan partner i prijatelj

Predsednik Srbije danas se sastao sa predstavnicima kineskih kompanija i tom prilikom se zahvalio Kini na podršci, ističući da je sa njima razgovarao i o novim infrastrukturnim i energetskim projektima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas ručak predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Vučić je izrazio zahvalnost partnerima i prijateljima iz Kine zbog izuzetne saradnje i zajedničke vizije u kojoj Srbija napreduje, ali se zahvalio i na svakoj pomoći koju nam je Kina pružila u najtežim trenucima, kako u vreme pandemije izazvane virusom kovid-19, tako i danas, kada se ceo svet, kako predsednik navodi na Instagramu, suočava sa ozbiljnom energetskom krizom.

"Zahvalan sam i za sve kineske investicije i podršku kineske države našoj zemlji i zato što su uvek delima pokazivali da su istinski prijatelji Srbije,", napisao je predsednik i dodao da ga posebno raduje nova avio- linija Beograd-Tjenđin, jer će to dodatno povezati Srbiju i Kinu.

Vučić je napomenuo da je sa predstavnicima kineskih kompanija razgovarao i o novim infrastrukturnim i energetskim projektima, koji će biti od ogromnog značaja za Srbiju.

"Hvala što ste danas sa nama. Srbija će uvek biti vaš iskren i pouzdan partner i prijatelj", poručio je predsednik na Instagramu.