Dodik odgovorio NATO lobisti Ginteru: Umobolno i morbidno

Ginter Felinger pozvao je na bombardovanje Banjaluke i rušenje zdanja u kome sedi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Povodom poziva austrijskog NATO lobiste Gintera Felingera da se "u slučaju rata i otcepljenja mora bombardovati Banjuluka i srušiti nova zgrada Vlade Milorada Dodika", predsednik Republike Srpske kaže da takvi komentari nisu uopšte "duhoviti", kako to smatraju pojedinci, već su naprotiv "umobolni i morbidni".

Veoma je zabrinjava što se njegove poruke uopšte prenose u medijima i šire društvenim mrežama, navodi Dodik, jer u njima samo isijava mržnja prema srpskom narodu i pozivi na nasilje.

"Svuda u svetu takve izjave i njihovo dalje prenošenje u medijima i na društvenim mrežama naišlo bi na osudu i bilo bi sankcionisano. Međutim, s obzirom na to da je reč o srbomrzačkim porukama u kojima on poziva na bombardovanje Banjaluke, a nedavno i Beograda onda se to naziva 'duhovitošću'", istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

Dodik kaže da u tim porukama ne vidi ništa "duhovito", osim da je to bolesno i morbidno, te da na taj način širi mržnju prema srpskom narodu, Republici Srpskoj i Srbiji.

Dodik je naglasio da je ovaj austrijski NATO lobista najmanje pozvan da priča o Miloradu Dodiku koji nikome nije pretio ratom.

"Svojom objavom Felinger je dovoljno rekao o sebi i kakve su mu namere. Šta ima da se priča dalje o osobi, ne mogu reći ni čovek jer to nije čovek, koji je pozivao da se sa Tašmajdana ukloni spomenik trogodišnjoj devojčici Milici Rakić koja je samo jedna od nedužnih žrtava agresije NATO saveza na Srbiju 1999. godine", istakao je Dodik.

Pojašnjavajući o kakvom provokatoru i mrzitelju svega srpskog govori, Dodik je podsetio da je prilikom posete Beogradu svakodnevno provocirao šireći zastavu Albanije i pozivajući građane Srbije na "obojenu revoluciju".

Naglasio je da takav monstrum ne zaslužuje nikakav komentar, a da ima bilo kakve pravde njegovi nalozi na društvenim mrežama bi davno bili ugašeni i takvim likovima bi bilo zabranjeno da bilo gde objavljuju svoje nasilničke srbomrzačke komentare.