Hrvatski ministar Banožić teško povređen, jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske potvrdilo je da je ministar odbrane učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna osoba nastradala, dok je zvaničnik vlade zadobio teške povrede

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić učestvovao je jutros u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, preneli su hrvatski mediji, a potvrdili su iz Vlade Hrvatske, MUP-a i Ministarstva odbrane.

On je upravljao ličnim vozilom koje se sudarilo sa kombijem. Vozač kombija je poginuo, dok je hrvatski ministar zadobio teške pvrede.

Kako je za portal "Telegram" potvrđeno iz PU vukovarsko-sremske, nesreća se dogodila u 6.15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje, a Banožić je prevezen u bolnicu.

Iz Opšte županijske bolnice Vinkovci za Telegram je potvrđeno da je Banožić jutros dovezen u tu bolnicu i da je na Odeljenje za intenzivno lečenje primljen u 8.30 sati.

Portparol Vlade Hrvatske Marko Milić potvrdio je da je Banožić zadobio teške telesne povrede, a prema prvim procenama lekara, on je van životne opasnosti, piše "Jutarnji list".

"Ministar ima teške telesne povrede, prema prvim procenama lekara, njegov život je van životne opasnosti. Zdravstvena pomoć pružena mu je u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci, a sada će biti prebačen u KBC Osijek. Uviđaj je u toku koji vodi zamenik Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru", rekao je Milić.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao zagrebački "Jutarnji list", ministar Banožić ima kontuzije u predelu glave, povrede grudnog koša i prelom noge. Ponekad je u svesnom stanju, a ponekad ne. Bio je sam u autu i navodno je išao u lov. Prema preliminarnim i nezvaničnim podacima, kod Banožića nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.