Srbija i Balkan

Vučić: Danas imamo slobodarsku i nezavisnu Srbiju

Predsednik Vučić obratio se pristalicama u Smederevu
Vučić: Danas imamo slobodarsku i nezavisnu Srbiju© Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se prisutnima na predizbornom skupu u Smederevu, pozvao sve da se vrate u Srbiju, jer kako je poručio "nema sunca nigde na svetu, kao što ga ima ovde kod nas", dodajući da radom sve može da se postigne.

Vučić je rekao da 70 godina nismo napravili film ili predstavu o Jasenovcu, niti smo 20 godina hteli da damo ime bulevarima i ulicama po junacima sa Košara, kao i da pre nismo smeli da spominjemo srpske vladare i kraljeve na ulicama Beograda.

Dodao je da su tako prigovarali njegovi politički protivnici kako bismo mogli da otkupimo sliku Paje Jovanovića, ne znajući da je država to već pokrenula, za razliku od prethodne vlasti, i uspela da vrati tu sliku u našu zemlju.

"Rekao sam da kupe, naša je, koliko god da košta, to je naše srpsko nasleđe i čuvaćemo je u našoj Srbiji. Rekao sam nađite zakon po kom to može da se uradi i idite i kupite, našli smo i kupili sliku Paje Jovanovića, sve se može kad se hoće", rekao je Vučić.

On ističe da možemo da menjamo stvari u našoj Srbiji.

Istakao je da ne može da zamisli da njega neko pozove iz stranih ambasada.

"Govorili su pre dva meseca da neću smeti da raspišem izbore zbog Amerikanaca, pa eto imamo izbore 17. decembra, jer u ovoj zemlji odlučuju građani Srbije, a ne Amerikanci ili bilo koja ambasada. Danas imamo slobodarsku i nezavisnu Srbiju", poručio je on.

Napominje da to nije dato zauvek, te da se to "promeni očas posla", kao što se odvojila Crna Gora.

Podseća da smo se mnogo mučili kada su Amerikanci otišli iz Sartida, i ističe da se sve može prevazići teškim radom, a danas hiljade porodica ima hleb od Železare.

"Nismo imali puteve, valjda je bilo skupo da se uradi put. Nismo mogli, ili nam je manastir Koporin mala svetinja, pa nam nije trebao put do tamo. Oni su hteli samo da se obogate", rekao je predsednik.

Vučić ističe da na ovim izborima imaju samo dve mogućnosti - da građani glasaju za Đilasa, ili za listu "Srbija ne sme da stane".

Vučić je dodao da će bolnica u Palanci biti rekonstruisana, i da će bolnica u Smederevu dobiti magnetnu rezonancu, kao i da rade na dovođenju novih investitora.

"Kada sam prvi put bio ovde, niko nije radio. Rešavali smo probleme, dovodili fabrike. Ne dozvolite da vam uzmu posao i novac, ne smemo to da dozvolimo zbog mladih ljudi. Zato imamo i studentske kartice, rekordno nisku nezaposlenost, ali zato moramo još više da radimo", naglasio je predsednik.

Vučić se posebno zahvalio penzionerima što su imali razumevanja za svoju državu i naglasio da će oni 30. novembra dobiti 20.000 dinara.

"Od 1. januara biće još 14,8 posto povećanje penzija. Penzije moraju da prate plate, i bićete još zadovoljniji. I sve to možemo da izgubimo u jednom danu", istakao je predsednik.

Ističe da je on predsednik koji radi za narod.

"Mi nikome nećemo napadati majke, očeve i decu, za nas je porodica svetinja, a oni su je napadali, hoćemo pristojnu i normalnu Srbiju, zato hoćemo da ih pobedimo ubedljivije nego ikada", istakao je predsednik Srbije.

image