Dačić: SPS se bori da ima što značajniju ulogu u vlasti

I prošli put smo na izbore išli sa sloganom "Ivica Dačić premijer Srbije" i mislim da bi pošteno bilo da sve liste izađu sa tim koga će kandidovati za premijera, rekao je predsednik SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je sa kandidatima sa liste "Ivica Dačić premijer Srbije" posetio opštinu Grocka i tom prilikom istakao da su izbori koji će se održati 17. decembra nastavak onih koji su održani prošle godine i da je cilj SPS-a da ima što značajniju ulogu u vlasti.

"Mi se borimo da imamo što značajniju ulogu u vlasti. I prošli put smo išli sa sloganom 'Ivica Dačić premijer Srbije' i mislim da bi pošteno bilo da sve liste izađu sa tim koga će kandidovati za premijera", rekao je Dačić.

Objasnio je da se na taj način postavlja obaveza prema biračima, da ako glasaju za SPS, da znaju za šta glasaju.

"Nije naš slogan da bih ja lečio svoju sujetu ili kompleks, mi ovde govorimo o našem političkom cilju, a naš politički cilj je da osvojimo dovoljan broj glasova, da li će to biti moguće zavisi od podrške naroda", rekao je Dačić i dodao da ako SPS osvoji dovoljan broj glasova da će on kao predsednik stranke biti kandidat za premijera.

Nešto ranije tokom dana, na predizbornom skupu stranke u Zemunu, Dačić je napomenuo da je pobeda socijalista i dosadašnjih koalicionih partnera u Beogradu, u interesu stabilnosti i nastavka razvoja grada.

Dačić je istakao da je Beograd danas moderna prestonica, i da niko ne može osporiti njegov status najperspektivnije metropole u ovom delu Evrope, te dodao da je prestonica zahvaljujući zalaganju SPS-a i njihovih koalicionih partnera postao centar ovog regiona.

"Upravo nastavak predanog rada i razvoj velikih, strateški važnih projekata, i svi rezultati koje smo zajednički postigli ovde u Beogradu, predstavljaju ključ političke stabilnosti", rekao je Dačić.

Funkcioner SPS Nikola Nikodijević rekao je da iza njihovog kandidata za gradonačelnika Tome File stoji tim ozbiljnih ljudi, koji se sastoji od profesora, lekara, privrednika i stručnjaka.

Kandidat za gradonačelnika, advokat Toma Fila, podvukao je da je ponovnu kandidaturu za gradonačelnika koalicije SPS-JS-ZS doživeo kao veliku čast, i da će, bez obzira na rezultat, nastaviti da se bori za interese Beograđana.