Kabinet Cvijanovićeve demantovao da nije dozvolio prisustvo ukrajinskog predstavnika inauguraciji

Kabinet novoizabranog srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine demantovao navode pojedinicih medija

Kabinet novoizabranog srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine demantovao je navode pojedinih medija da se Željka Cvijanović usprotivila odluci da ukrajinski predstavnik Serhi Miniailo prisustvuje inauguraciji članova Predsedništva BiH, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

Služba za protokol i ceremonijal Predsedništva BiH usaglašavala je spisak zvanica sa kontakt osobama novoizabranih članova Predsedništva, a kada su u pitanju članovi diplomatskog kora, pozvani su samo rezidentni ambasadori, odnosno šefovi diplomatsko-konzularnih misija koji svoje sedište imaju u Sarajevu, saopšteno je iz kabineta.

"Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine konstitutivnoj sednici Predsedništva BiH, ali imamo protiv lažnih i zlonamernih medijskih tekstova, koji imaju za cilj da dezinformišu javnost i destabilizuju političku situaciju u BiH", dodato je u saopštenju.

Konstitutivna sednica Predsedništva BiH biće održana danas u Sarajevu kada će biti izvršena primopredaja dužnosti a novoizabrani članovi položiti zakletvu.