Srbija i Balkan

Ukratko 15. novembar: Otišao Lauš, IDF okupirao bolnicu u Gazi, poštari prekinuli štrajk

Srpsku javnost potresla je vest o smrti proslavljenog glumca Žarka Lauševića, dok su oči ostatka sveta uperene ka Americi gde se održava sastanak lidera dve suprotstavljene sile, Kine i SAD; Srpski poštari prekinuli su štrajk, dok je na Kopaoniku pao prvi sneg
Ukratko 15. novembar: Otišao Lauš, IDF okupirao bolnicu u Gazi, poštari prekinuli štrajk© Tanjug/AP Photo/Abed Khaled, File
  • Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je za RT da Vašington ne želi da sputava Izrael u akcijama protiv palestinske oružane grupe Hamasa. Mirovne napore Rusije Amerika, kako je istakao, označava kao "neprijateljske".
  • Pao je prvi sneg. Prvi put ove jeseni zabeleli su se vrhovi Kopaonika. Meteorolozi najavljuju još hladnije vreme tokom vikenda, a u brdsko-planinskim predelima očekuju novu količinu snega.
  • Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev upozorio je da Amerika lako izdaje "svoje ku**ine sinove" kada postanu beskorisni, a da ovaj period definitivno dolazi za Kijev. Zapadna podrška Ukrajini, kako je rekao, bliži se neizbežnom kraju.
image