Srbija i Balkan

Mišo, (ne)bojim se: Vacićeva rekacija na američke sankcije

Predsednik Srpske desnice izjavio je da mu je čast što se nalazi na listi SAD i da ne postoji ništa svetlije u geopolitičkoj sferi od onoga što radi Ruska Federacija
Mišo, (ne)bojim se: Vacićeva rekacija na američke sankcije© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić rekao je da je "ponosan" što se našao na proširenoj listi sankcija koje je američko Ministarstvo finansija u novom krugu uvelo za pojedince i entitete sa Zapadnog Balkana.

Vacić je za Radio slobodna Evropa rekao da mu je "čast da se nalazi na listi" i da ga sankcije "ni najmanje na potresaju", jer kako je naveo nema "nijedan peni, forintu, šiling ili dinar" kod njih.

On je ocenio i da "ne postoji ništa svetlije u geopolitičkoj sferi od onoga što radi Ruska Federacija".

Sankcije SAD podrazumevaju blokiranje imovine koju označena lica imaju u SAD, kao i zabranu poslovanja američkih kompanija sa njima.

Kancelarija za kontrolu strane imovine pri američkom Ministarstvu finansija u okviru novog kruga ekonomskih sankcija, imenovala je juče osam pojedinca i 12 entiteta sa Zapadnog Balkana za koje se tvrdi da su povezani sa štetnim uticajem Rusije u regionu i korupcijom.

Na proširenoj listi sankcija američkog ministarstva je srpski političar Miša Vacić, zbog, kako se navodi, učešća na nelegitimnim referendumima o aneksiji koje je organizovao Kremlj na teritorijama Ukrajine pod ruskom okupacijom u septembru 2022, saopštio je Stejt department.

image