Srbija i Balkan

Nova epizoda podkasta "Lokomotiva": Zapad ne može bez cenzure

U novoj epizodi podkasta "Lokomotiva" gost je Milica Topalović, doktorantkinja na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu
Nova epizoda podkasta "Lokomotiva": Zapad ne može bez cenzure© РТ Балкан

Zapad zaista ne može bez cenzure. Najbolji dokaz tome je poslednja u nizu zabrana Jutjuba koja je sprovedena i nad kanalom podkasta "Lokomotiva".

"Zapad i cenzura su zapravo sinonimi, i to što cenzuru neki vezuju za istok, to nema veze sa mozgom, Zapad je otišao jedan korak ispred sa manipulacijom i cenzurom čiji spoj predstavlja raj za jednoumlje", kaže Milica Topalović.

Dok se revnosno blokiraju kanali na "Jutjubu" od strane zapadnih cenzora, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavljuje novi sukob - i to na Balkanu!

Na tragu prošlonedeljnog teksta iz "Forin Afersa" o novom sukobu koji preti na Balkanu, putem pojedinih domaćih medija mogli smo da pročitamo da nam i neki priznati "geopolitički stručnjaci" prete i najavljuju novi rat.

Ove sedmice svedočili smo i otkrili šta se zaista krije iza tzv. francusko-nemačkog plana za KiM - revizija istorije, izmeštanje spomenika podignutog u čast srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata i to sve uz prisustvo ambasadora Francuske i Nemačke samo je deo slagalice koja stoji iza tog plana. 

Dok na Bliskom istoku rat bukti sa tendencijama da se proširi na Siriju, Liban i Irak, sa islamsko-arapskog samita u Rijadu poslata je poruka da je "crvena" linija za tu koaliciju proterivanje Palestinaca iz Pojasa Gaze. I dok je Turska podnela tužbu protiv Izraela pred Međunarodnom krivičnim sudom, sa druge strane Atlantika predsednik Kine Si Đinping nalazi se u poseti SAD gde ga je predsednik SAD - Džozef Bajden na konferenciji nakon sastanka, ni manje ni više nazvao - diktatorom!

Sa gošćom - Milicom Topalović, autori podkasta Tiosav Purić i Marko Nikolić su osim o cenzuri, razgovarali i o konceptu ontološke bezbednosti u kontekstu očuvanja Kosova i Metohije unutar Srbije, odnosu Turske prema Palestini, kao i sastanku islamsko-arapskih zemalja u Rijadu. 

"Lokomotiva" podkast emituje se svake subote u 20 časova.

image