Srbija i Balkan

Maltretiranje Srba: U Sočanici specijalci sinoć ponovo uklonili transparent "Ovo je Srbija"

Transaprent koji je postavljen pre nekoliko godina, specijalci su prvi put uklonili 7. novembra, ali su ga meštani ponovo postavili
Maltretiranje Srba: U Sočanici specijalci sinoć ponovo uklonili transparent "Ovo je Srbija"© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Po drugi put u poslednjih par nedelja pripadnici specijalne policije iz Prištine uklonili su kasno sinoć transparent sa natpisom "Ovo je Srbija" koji je bio postavljen u mestu Sočanica kod Leposavića.

Na fotografiji koju su objavile društvene mreže ispred jednog od džipova i nekoliko kosovskih specijalaca vidi se savijen transparent.

Transparent koji je iznad magistrale Severna Mitrovica - Leposavić - Jarinje, sa obe strane konstrukcije pasarele postavljen pre nekoliko godina specijalci su prvi put uklonili 7. novembra ove godine, ali su ga meštani ponovo postavili dve noći kasnije.

Kosovski specijalci mesecima već pojačano patroliraju magistralom od Severne Mitrovice prema administrativnom prelazu Jarinje.

Nedaleko od Sočanice, kod Šaljskog mosta pre nepunih godinu dana na magistrali je postavljen i punkt specijalaca, na kolovozne trake stavljene su betonske prepreke, pored puta podignuti su visoki betonski zidovi i tu specijalci sa dugim cevima i pod šlemovima kontrolišu saobraćaj.

Još jedan punkt specijalaca postavljen je sa druge strane Sočanice, blizu Jarinja, i na njemu stalno dežuraju specijalci a pored magistrale stoje i oklopna vozila.

Uklanjanje transparenta ponovo je noćas uznemirilo meštane Sočanice i okolnih mesta.

image