Sneg na planinama: Dečije odmaralište na Goču bez struje, problem i u Novoj Varoši i Ivanjici

Problema sa strujom ima u studeničkom kraju. Bez struje je oko 500 domaćinstava u okolini Kraljeva

U mestu Rudno, na obroncima Golije, kao i na Goču, napadalo je između 30 i 40 centimetara snega. Oko 280 učenika iz Srbije i Republike Srpske nalazi se u dečjem odmaralištu "Dobre vode" na Goču, gde zbog kvara na dalekovodima i dalje nema struje, ali kako javlja RTS, obezbeđeno je napajanje agregatom.

Problema sa strujom ima u studeničkom kraju. Bez struje je oko 500 domaćinstava u okolini Kraljeva. Sneg pada u i zlatiborskom okrugu. 

Deo Nove Varoši bez struje i telefona

Na Zlatiboru i u Novoj Varoši ima najviše posla za putare. Na prostoru Nove Varoši sneg pada duže od 12 časova i za sada nije izazvao veće probleme u saobraćaju, ali je deo teritorije ove opštine ostavio bez električne energije i telefonske veze.

"Dat je nalog mehanizaciji da se krene u čišćenje snega. Po mesnim zajednicama još nema potrebe za čišćenje teškom mehanizacijom", rekao je za Tanjug Dejan Grbić iz opštine Nova Varoš i dodao da se grad i turistička zona konstantno čiste kamionima i mašinama.

Kako je naveo, na Zlataru i u selima oko Nove Varoši bilo je prekida u snabdevanju električnom energijom i telefonskih linija. Grbić je rekao da su ekipe EPS-a na terenu na Zlataru i u Beloj Reci kako bi se otklonili prekidi i ponovo uspostavilo dopremanje električne energije.

Sneg napravio probleme u selima iznad Ivanjice

Sneg koji od juče pada na području opštine Ivanjica, u višim predelima stvorio je probleme pri snabdevanju električnom energijom u nekoliko sela. Meštani sela Katići svake godine muče muku sa redovnošću isporuke struje, a visina snežnog pokrivača ne dozvoljava da se rastinje raskrči kako bi se došlo do bandera.

"Struje nemamo i nećemo je ni dobiti, ne znam ni koga bismo to mogli da pitamo, s obzirom na ove padavine. Velika je naša opština, ne znam da li će stići da urade", rekao je Aleksa Zarić iz zaseoka Maskova.

U ovim ivanjičkim selima živi veliki broj male dece, kao i starijeg stanovništva.
Rade Ćirović meštanin Maskove kaže da je najgore kad padne sneg, jer često nestaje struje i signala posle nema, a put je zavejan.