"MI-Glas iz naroda" nakon gerilskog prikupljanja potpisa: Popijmo crvenu pilulu i izađimo iz matriksa

Cilj je da dignemo izlaznost i da pokažemo da postoji grupa koja daje novu nadu u promene, kako bi se prekinuo začarani krug, izjavio Aleksandar Pavić za RT Balkan nakon predaje liste RIK-u

Grupa građana "MI - Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović" posle bezbroj poteškoća u prikupljanju i overi potpisa uspela je preda listu Republičkoj izbornoj komisiji pre isteka roka i predstavi kandidate za predstojeće izbore.

Na listi kandidata za parlamentarne izbore je, između ostalih, analitičar i kolumnista RT Balkana Aleksandar Pavić, koji za naš portal kaže da su gerilski prikupljali 10.696 potpisa građana koji su predati danas oko 18 časova. 

"Imali smo situaciju da su nam za overu potpisa notari zakazali termin, ali se nisu pojavili. U Novom Sadu nismo mogli da dođemo do jednog notara, jer su, kako nam je rečeno, svi bili angažovani. U Beogradu smo prva dva dana morali da vraćamo građane, jer zbog navale 300 građana na samo jednog notara, mnogi nisu mogli da stignu na red. I u dijaspori, konkretno u Beču i Torontu naši konzulati nisu dobili instrukcije da li i na koji način kod njih može da se obavi prikupljanje i overa potpisa", objašnjava Pavić i dodaje da su im brojni građani sami donosili overene formulare, te da su tako sakupili 10-15 odsto.

Pavić naglašava da su kao "vansistemska pojava" očekivali opstrukcije.

"Mi nismo imali velika očekivanja kao pokret koji je potpuno nezavisan, bez partijske organizacije i opštinskih odbora, a koji se bavi nacionalnim, a ne lokalnim temama. Ljudi su osetili tu energiju i poželeli da razbiju stranačku matricu, jer kod nas nema tog stranačkog, liderskog principa. Nama ne treba mahanje maskotom koja treba da se nametne kao novi idol i veliki vođa", poručuje Pavić.

Kaže da se nadaju da će energija koju osećaju da se prelije i na dan izbora, pre svega onima koji su digli ruke od političke scene Srbije.

"Cilj je da dignemo izlaznost i da pokažemo da postoji grupa koja daje novu nadu u promene, kako bi se prekinuo začarani krug. Da popijemo crvenu pilulu i izađemo iz matriksa", navodi kandidat za poslanika Srbije.

Na listi za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije će se, pored nosioca liste Branimira Nestorovića i sagovornika RT Balkana Aleksandra Pavića, naći i novinar Siniša Ljepojević, publicista Jovan Janjić, ekonomista Branko Pavlović, Jelena Pavlović, Bogdana Koljević, Mitar Kovač, Dragan Stanojević, Borislav Antonijević i drugi.

Nosilac liste Branimir Nestorović, prema Pavićevim rečima, svakako je najpopularniji i najprepoznatljiviji.

"Doktor Nestorović ima ogromnu popularnost u narodu. Nosi jednu zaostavštinu iz doba korone, ali mu građani još uvek prilaze jer im je spasao život i izlečio decu ili unučiće", dodaje ovaj politikolog.

Branimir Nestorović je, inače, danas najavio predaju liste i Gradskoj izbornoj komisiji za predstojeće lokalne izbore u Beogradu, ali to još uvek nije sigurno.