Ambasada Rusije u BiH: Pičovi komentari o Rusiji su "petparačke priče"

U komentaru ambasade se ocenjuje da "Englez kao što je Pič smatra da je njegov dan prošao uzaludno ukoliko ne kritikuje Rusiju"

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini komentarisala je posetu specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuarta Piča i ocenila da su njegovi stavovi o Rusiji "potpune budalaštine".

"Obratili smo pažnju na redovnu 'turu' preko Bosne i Hercegovine specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuarta Piča. Uoči posete bio je objavljen njegov intervju tim povodom. Britanac je ponovo izrekao potpune budalaštine o Rusiji", navodi se u objavi ambasade na društvenim mrežama.

U komentaru se ocenjuje da "Englez kao što je Pič smatra da je njegov dan prošao uzaludno ukoliko ne kritikuje Rusiju". 

"Ali sve što je Pič rekao možemo da sažmemo u dve reči - petparačke priče", ističe se u objavi.

Ambasada je Piču uputila i dva pitanja: "prvo, gde je nestao Skripalj i drugo, da li Velika Britanija podržava pridruživanje BiH Evropskoj uniji".

Skripalj je, podsećamo, dvostruki agent koji je pre nekoliko godina otrovan u Velikoj Britaniji, za šta je London optužio Moskvu, ali je Rusija negirala umešanost.

Nakon što je bio na lečenju, njemu se gubi svaki trag. Njegova nećaka Viktorija Skripalj tvrdi da je on "verovatno mrtav".