Srbija i Balkan

Tačka na slučaj himne i predsednika Opštine Nikšić: Odbačena prijava, nije povredio ugled CG

Kovačević je rekao da mu je drago da u poljuljanim institucijama sistema još uvek postoje oni koji mogu da se odupru pritiscima i odlučuju po pravu i pravdi
Tačka na slučaj himne i predsednika Opštine Nikšić: Odbačena prijava, nije povredio ugled CG© Влада Црне Горе

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore, jer nisu utvrđeni elementi da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Tužilac Dejan Đorojević je u dopisu upućenom advokatu Savi Kostiću podsetio da su protiv Kovačevića krivične prijave u julu ove godine podneli policija i Aleksandar Zeković iz Podgorice, a zbog krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore.

"Nakon završenog uvida u predmet našao sam da ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio predmetno krivično delo ili drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti", naveo je Đorojević.

Kako je Kovačević objavio na Fejsbuku drago mu je da u poljuljanim institucijama sistema još postoje oni koji mogu da se odupru pritiscima i odlučuju po pravu i pravdi.

"U vremenu kada kriminalni klanovi kupuju osuđujuće presude za protivnike bivšeg režima DPS-a, kada mene i moje prijatelje prate i tajno fotografišu pripadnici tih klanova praveći planove kako da nam naude, dobro je znati da se nije otišlo toliko u propast da se zbog položaja prsta na ruci ide pred sud. Sama činjenica da se o ovome raspravljalo i da je određeni medijski lobi držao jedan ovakav "slučaj" u centru pažnje a da se onda kada su nam ugroženi životi to preleti kao da se nije desilo ništa govori dovoljno o tome u kakvom se problemu naše društvo nalazi. Hvala svima koji su mi u svemu ovome pružili podršku. Naša borba se nastavlja", poručio je Kovačević.

image