Srbija i Balkan

Đeković: Bavljenje moralom, posebno seksualnim je lična stvar; BIA: Uvlače nas u političke igre

Supruga Đorđa Miketića poručila je da "borba za bolje sutra počinje ličnim zalaganjem za sve slobode koje ne ugrožavaju drugog", dok iz BIA navode da je "Miketić sam u javnosti otvorio temu svog snimka i sam mora da snosi posledice svoje odluke"
Đeković: Bavljenje moralom, posebno seksualnim je lična stvar; BIA: Uvlače nas u političke igre© A. K./ATAImages

Izborna kampanja u Srbiji dobila je ovih dana (ne)očekivane filmske obrte, nakon što je Đorđe Miketić iz stranke Zajedno saopštio da mu prete objavljivanjem intimnih fotografija. 

Juče je na Iksu objavljen i deo snimka o kome je reč, čiju je autentičnost potvrdio i sam Miketić, objašnjavajući da je u pitanju "stari privatni video", koji je, kako je dodao, ukraden iz njegovog stana.

Na snimku eksplicitnog sadržaja koji je ubrzo uklonjen sa Iksa, pojavljuje se, pored Miketića, za sada nepoznata ženska osoba. Ubrzo nakon toga oglasila se na društvenim mrežama i njegova supruga Virdžinija Đeković, poručivši da "borba za bolje sutra počinje ličnim zalaganjem za sve slobode koje ne ugrožavaju drugog".

"Izbori i odgovornosti, te bavljenje moralom, posebno seksualnim je isključivo lična i privatna stvar dogovora i pristanka, pa i u kontekstu javne funkcije i odgovornosti koju ona sa sobom nosi. Međutim, prebacivanje težišta sopstvene odgovornosti na drugog pokazatelj je nespremnosti da budemo ljudi. U moru afera proći će i ova, pokušaće da ukrade tri dana kampanje, a mi ćemo sutra biti isti oni koji smo i danas", istakla je Miketićeva supruga. 

Ona je pozvala na "zrelost i snagu da se u ovim trenucima zanosa palanačkog merenja veličina, ne posustane i ne odustane od Krušika, helikoptera, Jovanjice, Savamale, javnih preduzeća, rampe, doktorata, lažnih potpisa, bugarskih vozova".

BIA: Nećemo dopustiti da budemo uvučeni u političke igre

Sinoć se ponovo oglasila i BIA, koja je poručila da "neće dopustiti da bude uvučena u političke igre Đorđa Miketića i njegove političke opcije" i da ne snosi nikakvu odgovornost "za nastanak i širenje pomenutog materijala".

"Nepobitno je utvrđeno da je snimak autentičan i da je nastao svojevoljno i bez prisile, što je gospodin Miketić javno i potvrdio, kao i da ga je napravila muška osoba koja se nalazila u istoj prostoriji sa gospodinom Miketićem i nepoznatom ženskom osobom", kaže se u saopštenju.

Iz BIA navode da "niko drugi osim gospodina Miketića i ostalih učesnika u događaju sa eksplicitnog snimka ne može da snosi odgovornost za njegov nastanak kao i za njegovu distribuciju".

"Miketić je sam u javnosti otvorio temu svog snimka i sam mora da snosi posledice svoje odluke, zato pozivamo i njega i pojedine medije da prestanu sa pokušajima da u svoje političke igre uvuku Bezbednosno-informativnu agenciju", zaključuje se u saopštenju BIA.

Podsetimo, narodni poslanik Đorđe Miketić je izjavio da misli da iza pretnji koje su mu upućene stoji "država, institucije, BIA", što je Agencija demantovala i dodala da Miketić "nije predmet bilo kakve obrade ili interesovanja Bezbednosno-informativne agencije".

image