Srbija i Balkan

Cvijanović sa specijalnim izaslanikom Francuske: Neprihvatljivo da u BiH zakone nameće stranac

Srpski član Predsedništva BiH je podsetila da Kristijan Šmit nije izabran u skladu sa aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma
Cvijanović sa specijalnim izaslanikom Francuske: Neprihvatljivo da u BiH zakone nameće stranac© M.M./ATA

Neprihvatljivo je da u zemlji koja je kandidat za članstvo u EU zakone nameće stranac, umesto da ih donose domaće institucije u kojima sede demokratski izabrani predstavnici naroda, poručila je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Trokazom.

Cvijanović je sa izaslanikom Francuske razgovarala o aktuelnoj političkoj, ekonomskoj i bezbednosnoj situaciji u BiH i regionu, kao i o procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Cvijanović je upoznala sagovornika o štetnom i ilegalnom delovanju Kristijana Šmita u BiH, istakavši da Šmit na poziciju visokog predstavnika nije izabran u skladu sa aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ona je istakla da je unutrašnji dijalog pretpostavka daljeg napretka u procesu evropskih integracija, ali i jedini put ka prevazilaženju svih otvorenih pitanja u BiH, saopšteno je iz kabineta Cvijanović.

image