Vučić: Borio sam se da ne srušimo prijateljstvo sa Rusijom preko noći

Predsednik Srbije poručio je da će Jagodina do marta dobiti magnetnu rezonancu i mamograf, a da će biti obnovljena i Opšta bolnica u ovom gradu

Ponosan sam na sve ljude koji su sa nama, koji su najbolji ljudi u Srbiji, koji žele da ova zemlja ide napred, poručio je predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić sa predizbornog skupa u Jagodini.

"Ceo dan sam proveo u Nišu i uradili smo važnu stvar, otvorili interkonektor sa Bugarskom, dalje radimo na energetskoj infrastrukturi. Ono što je važno za Pomoravski okrug je brza pruga Beograd-Niš jer će to značiti sigurnost za dovođenje većeg broja investitora", naveo je Vučić.

On je najavio da će Jagodina do marta dobiti magnetnu rezonancu i mamograf, a da će biti obnovljena i Opšta bolnica u ovom gradu, jer "Pomoravlje mora da ima najbolju moguću bolnicu".

"Ovi izbori su mnogo važni i teški, teško je da očekujete veliku podršku ako imate 16 ili 17 lista koji su protiv vas. Svi oni imaju vreme da kažu nešto protiv, a šta ćete vi? Da budete 16 ili 17 puta manje zastupljeni, da pokušate da se suprotstavite. Napadali su nas najgorim mogućim rečima od početka kampanje, šireći mržnju prema svakome od vas. Dali su sebi za pravo da se postave da su pametniji i važniji od nas. Da se našalim, Đilas priča o poštenju, a uzeo 619 miliona evra i hoće da zbog njegovog poštenja glasate za njega. Nemam ništa protiv loših đaka, ima tu dobrih ljudi, ali loši đaci slušaju učitelje, kao ja profesorku Drulović. A onda se Miki G17 Aleksić, koji nije mogao da završi razred, setio da kaže da je on pametan, a mi glupi. Je l' ovo neka šala, najgori među nama pokušavaju da nam objasne da su najbolji. Pokušavaju da Srbija bude jedina zemlja gde će da vladaju najgori", dodao je predsednik Srbije.

On je naveo da situacija u Srbiji nije idealna, da zna da mnogi teško žive, ali i da zna "da svako od njih zna koliko su se borili, trudili i šta su sve uradili".

"Znam da ne teče med i mleko, ali znamo koliko smo se trudili i borili i šta smo uradili. Znam da penzioneri nemaju velike penzije, ali imaju znatno veće. Povećaćemo ih za 14,8 odsto već od 1. januara i svake godine ćemo drastično da ih povećavamo. Penzije će morati da budu veće i da prate plate. Prosečna plata, ukoliko poverenje date listi 'Srbija ne sme da stane', biće 1.400 evra do kraja mandata a penzije preko 650 evra, a minimalna zarada najmanje 650 evra", istakao je Vučić i napomenuo da će i plate u Resavici biti veće i da će ljudima tog naselja "sačuvati poslove".

On je istakao da su "izbori ozbiljna stvar, a da država nije igračka". Prema njegovim rečima, "možete da se ljutite na nekog, ali na kraju vaša je obaveza i dužnost da sednete sa porodicom i kažete - hajde da budemo ozbiljni i da vidite ko vam garantuje sigurnu budućnost".

"Kada je krenuo rat u Ukrajini, bio sam oprezan, tri dana učestvovao u pisanju zaključaka Saveta za nacionalnu bezbednost, u kojima smo tražili najbolju moguću poziciju za Srbiju. Da ne srušimo poziciju prema Kosovu i Metohiji, ali da istovremeno ne budemo ti koji ćemo da uvedemo sankcije našim tradicionalnim prijateljima Ruskoj Federaciji, da ne srušimo preko noći prijateljske odnose koje smo gradili decenijama. Onda su svi graknuli, i mnogi su glasali za druge partije", naveo je Vučić.

On je istakao da je tada "on bio kriv, jer je vodio državu i hteo najbolje za državu", i podsetio da sankcije nisu uvedene, iako su iz opozicije tvrdili da će biti tako.

"Ja sam tada bio kriv, jer sam vodio državu i hteo najbolje za državu, znao sam kakvi pritisci slede - moraš da zaštitiš državu, ne smeš da ideš u direktnu konfrotaciju sa Zapadom. Raskokodakali se da će Vučić posle izbora 3. aprila da uvede sankcije Rusiji. Dođe i prođe 4. april, prođe i cela godina, a Vučić ne uvede sankcije. A oni odmah iza 3. aprila, setili se da kažu 'Vučić je protiv Evrope, moramo da uvedemo sankcije'. Đilas kaže da je opšte poznat stav SSP da je za uvođenje sankcija, a onda mesec dana kasnije kaže da je opšte poznat stav SSP protiv uvođenja sankcija. Toliko o doslednosti", napomenuo je Vučić.

On je napomenuo da "će svima njima, šta god sad govorili, biti potreban jedan dan da se ujedine u koaliciju protiv Srbije".

"Zato vas molim da, da bismo ih pobedili, date glas listi 'Srbija ne sme da stane'. To je jedina garancija da ćemo sačuvati Srbiju. Sledeća i godine pred nama biće mnogo bolje zbog reformi. Dolazi bolje vreme za svaku kuću", zaključio je Vučić.