Srbija i Balkan

Skandal u Hrvatskoj: Učenici se drogirali na nastavi, policija upala na čas

Jedan od dečaka je policiji predao PVC vrećicu s belom praškasto-gumenastom tvari nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu belu gumenastu tvar nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon
Skandal u Hrvatskoj: Učenici se drogirali na nastavi, policija upala na časwww.globallookpress.com © Samot

U Građevinsku školu u Varaždinu u ponedeljak su upali pripadnici varaždinske policije i na razgovor izveli trojicu dečaka starosti između 16 i 18 godina, zbog sumnje da konzumiraju drogu na nastavi.

U saopštenju varaždinske policije se navodi da je 18-godišnjak policijskim službenicima dobrovoljno predao PVC vrećicu s belom praškasto-gumenastom tvari nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu belu gumenastu supstancu nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, što mu je i oduzeto.

Navodi se i da je razgovor pripadnika policije sa osumnjičenim dečacima obavljen u prisustvu njihovih roditelja, koji su u školu došli sa advokatima.

"Ovo je prvi put da nam se ovako nešto dogodilo. Školom su počele kružiti glasine o tome šta ovaj trojac radi, na šta smo reagovali. Zatečeni smo. Nadam se da je ovo poslednji put da nam se ovakvo nešto dogodilo, a o tome šta će se dalje odigravati s trojicom učenika odrediće policija. Nadam se da će ovo biti dobra pouka drugima", izjavila je za zagrebački "Jutarnji list" direktorka škole Vesna Vrček.

image