Odložen sastanak ambasadora zemalja članica NATO u Sarajevu?

Sastanak je trebalo da bude održan 14. i 15. decembra, a prema saznanjima medija iz BiH, iz Brisela je stigla informacija da je skup odložen za narednu godinu

Veliki sastanak ambasadora zemalja članica NATO, koji je planiran za polovinu decembra u Sarajevu, odložen je za narednu godinu.

Sastanak ambasadora zemalja NATO trebalo je da bude održan 14. i 15. decembra, a sarajevski portal "Kliks" saznaje da je iz Brisela stigla informacija da je skup odložen za narednu godinu.

Za sada, navode, nisu poznati razlozi zbog čega je došlo do odlaganja ovog skupa, a nisu poznati ni potencijalni datumi kada bi on mogao biti organizovan naredne godine.

Portal podseća da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg krajem novembra posetio Sarajevo, kada je održao niz sastanaka sa vojnim i političkim zvaničnicima u zemlji.

"Zabrinuti smo secesionističkom i retorikom podele, kao i spoljnim uticajem, posebno Rusije. To preti da potkopa stabilnost i oslabi reforme. Svi lideri moraju raditi na jedinstvu i moraju raditi na napretku", rekao je tada Stoltenberg.