Epilog afere Mreža: Hrvoje Bujanović imenovan za v.d. ministra privrede i održivog razvoja

Bujanović je postavljen na mesto v.d. ministra privrede posle smene prethodnika zbog optužbi za korupciju

Za vršioca dužnosti ministra privrede Vlada Hrvatske danas je imenovala dosadašnjeg državnog sekretara u tom resoru Hrvoja Bujanovića.

Bujanović će tu dužnost obavljati do izbora i imenovanja novog ministra, saopštio je ministar građevinarstva Branko Bačić.

Hrvatski premijer Andrej Plenković smenio je juče ministra privrede Davora Filipovića, a vlada je na telefonskoj sednici razrešila dužnosti i njegovog specijalnog savetnika Juricu Lovrinčevića, nakon što je hrvatski nedeljnik "Nacional" objavio tekst o njegovoj umešanosti u korupcionašku aferu "Mreža".

"Danas je na sednici vlade za vršioca dužnosti ministra privrede imenovan dosadašnji državni sekretar Hrvoje Bujanović, koji će tu dužnost obavljati do izbora i imenovanja novog ministra", rekao je Bačić.

Hrvatski mediji pišu da Bujanović nije član nijedne stranke, a u imovinskoj kartici je navedeno da mu je plata državnog sekretara 2148.78 evra neto mesečno. Vlasnik je tri stana u Zagrebu. Poseduje dva motorcikla u vrednosti 20.000, odnosno 12.500 evra i ima prijavljene dve štednje od 170.000 evra i 300.000 evra.