Požar u staračkom domu u Beogradu lokalizovan: Dve osobe nastradale, Grujičić na licu mesta

Vatrogasci su evakuisali 73 korisnika doma i 8 zaposlenih

Dve osobe su nastradale u požaru u Malom Mokrom Lugu koji je večeras izbio u staračkom domu. Vatrogasci su evakuisali 73 korisnika doma i 8 zaposlenih.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih požara lokalizovali su požar za sedam minuta, koji je izbio u Partizanskoj ulici 34, u zgradi staračkog doma u Malom Mokrom Lugu.

Na teren je izašlo 27 vatrogasaca-spasilaca iz VSJ Voždovac i VSJ Zvezdara sa 8 vozila, a pretragom mesta požara koji je u potpunosti zahvatio jednu sobu na trećem spratu, pronašli su jedno stradalog, dok je drugi, koje je pronađen i predat ekipama Hitne pomoći, kasnije preminuo.

Nešto posle 19 časova u zgradi staračkog doma u Malom Mokrom Lugu izbio je požar, a nekoliko osoba je evakuisano, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. Kako je navedeno, dojava da je izbio požar primljena je u 19.02 nakon čega su ekipe vatrogasne službe i policije upućene na teren.

Iz Hitne pomoći dodaju da je šest ekipa hitne pomoći upućeno na lice mesta. Uzrok i sve okolnosti pomenutog požara biće utvrđene istragom.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić stigla je u starački dom u Malom Mokrom Lugu gde su večeras u velikom požaru dve osobe izgubile život.

Ona je potvrdila da su dve osobe stradale ali je dodala da će se uzrok smrti znati posle obdukcije.

"Petoro ljudi je upućeno na VMA, dvoje je intubirano, a ostalo troje je u stabilnom stanju", rekla je Grujičić.