Srbija i Balkan

Budva kao na udaru uragana: Jak olujni vetar odneo krov sa škole, bura i u Dalmaciji (VIDEO)

Na staroj autobuskoj stanici kod Starog grada vetar je odneo krovnu konstrukciju sa obližnjeg objekta i tom prilikom je oštećeno nekoliko automobila

Jak olujni vetar u Budvi odneo je krov sa srednje škole "Danilo Kiš" i sa jednog objekta kod Starog grada zbog čega je oštećeno nekoliko automobila.

Na staroj autobuskoj stanici kod Starog grada vetar je odneo krovnu konstrukciju sa obližnjeg objekta i tom prilikom je oštećeno nekoliko automobila, objavile su podgoričke "Vijesti".

Oštećen je i krov Mediteranskog sportskog centra. Direktor MSC-a Nikola Vučićević je rekao da se čeka da olujni vetar stane, kako bi se utvrdila šteta i odmah sanirala oštećenja.

"Morali smo da zaustavimo sve aktivnosti klubova u sportskoj dvorani", kazao je Vučićević.

Turistička organizacija (TO) Budve saopštila je da se, zbog jakih udara vetra, otkazuje večerašnji muzički program na "Adriatik Strit fud" festivalu. Otkazani su i dečiji programi koji su bili planirani za danas u okviru manifestacije "Budi u Budvi", navode iz TO.

Bura i u Hrvatskoj

U većem delu Dalmacije danas duva olujna, a mestimično i orkanska bura, a meteorolozi upozoravaju da će vetar dostići udare do 150 kilometara na sat i da postoji značajan rizik od štete na infrastrukturi na obali, zbog čega su obustavljene pojedine trajektne i katamaranske linije.

U Splitu je u petak zabeležen najjači udar bure od 112 kilometara na sat.
U podnožju Biokova udari su znatno jači, ali tamo nema mernih stanica, objavio je Indeks.

Bura je srušila električni stub i oštetila stabla na nekoliko lokacija.

image