Srbija i Balkan

Dodik: Bošnjački političari su zapadni poltroni, ne čudi što nemaju stav o Ukrajini

BiH je pojam stabilnosti u odnosu na Ukrajinu, a Evropska unija je srušila svoje principe, kaže Milorad Dodik
Dodik: Bošnjački političari su zapadni poltroni, ne čudi što nemaju stav o Ukrajini© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su bošnjački političari u Sarajevu poltroni Zapadu i Americi, pa ga i ne čudi što se nisu oglasili o otvaranju pristupnih pregovora Evropske unije sa Ukrajinom.

Dodik je istakao da je to nešto što su "veliki mislioci u Briselu promišljali", iako je BiH pojam stabilnosti u odnosu na Ukrajinu.

On smatra da je nekorektno što su otvoreni pregovori sa Ukrajinom, čime su srušeni neki principi.

"Kada smo krenuli u taj proces i razgovarali u Briselu i mnogim drugim mestima, onda je rečeno da zemlja mora biti stabilna. Politička stabilnost je za BiH uslov da se zatvori kancelarija OHR-a, ali i za dalje kretanje ka EU. Šta od toga imate u Ukrajini? BiH je pojam stabilnosti u odnosu na Ukrajinu", rekao je Dodik.

On je ocenio da muslimanski političari iz Sarajeva nisu nikakvi partneri, nego samo dobri poltroni Zapadu i Americi jer će se ponašati onako kako im oni kažu.

"Nikada nećete dobiti njihov autentičan stav o nečemu. Ako je atmosfera da nekoga linčuju i ako im za to klimne glavom ambasador SAD u BiH Majkl Marfi, onda će ga politički linčovati. Za bilo šta se uvek traži saglasnost", rekao je Dodik.

image