Srbija i Balkan

Dodik: Ništa od svrgavanja s vlasti SNSD-a i mene, i Marfi je to shvatio

Lider Srpske konstatovao je da pre svega iz ambasade SAD stalno pokušavaju da ga se reše, tako je bilo i na prošlim izborima, ali i ranije
Dodik: Ništa od svrgavanja s vlasti SNSD-a i mene, i Marfi je to shvatio© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na stranim ambasadorima da pokušavaju da svrgnu s vlasti njega i SNSD-a, ali da će stranka pokazati da su ti pokušaji bezuspešni.

"Pokušavaju to stalno, radili su to i na prošlim izborima i ranije. To je verovatno shvatio (ambasador SAD u BiH) Majkl Marfi", rekao je Dodik komentarišući tvrdnje pojedinih medija da se lideri opozicije iz Srpske sastaju sa ambasadorima u BiH i dobijaju informacije da je, nakon lidera SDA Bakira Izetbegovića, on na redu da bude sklonjen s političke scene.

Dodik je istakao da su "sada ostali na jalovoj tvrdnji da su posljednji izbori bili ovakvi ili onakvi".

"Kao što se zna, u Centralnoj izbornoj komisiji bili su ljudi iz SDS-a i PDP-a. Sada su se drznuli da nešto osporavaju i to je sve u sferi spekulacija. Sve znamo i ništa nije novo, odnosno da opozicija radi ovo što radi i da ambasadori pokušavaju 20 godina da razbiju SNSD i nađu ljude koji bi izašli iz stranke i izazvali problem", rekao je Dodik.

Govoreći o Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da neće biti evropskog puta BiH ukoliko ne bude redefinisan ovaj sud, odnosno da mora da bude u interesu svih, a ne samo onih koji žele da sruše Republiku Srpsku.

Poručio je da je to inkvizitorski sud i da je jasno zašto stranci, pre svega američki ambasador i neki drugi iz Evrope, žele da ga očuvaju.

"Cilj im je da nastavi da radi ono što je radio Pedi Ešdaun, a to je da se vrši diskvalifikacija Ustava što nije uloga ovoga suda", rekao je Dodik.

On je istakao da je Ustavni sud BiH prioritet svih rešenja i da nema ni BiH ako nema dogovora.

image