Još jedan skandal prištinske vlasti: Kompleks u Banjskoj dat u zakup prištinskoj policiji

Banjski kompleks odlukom Prištine dat u zakup tzv. kosovskoj policiji.

Nakon što su pripadnici policije tzv. Kosova upali su u hotel i banjski kompleks "Rajska banja" u mestu Banjska u opštini Zvečan i isterali radnike, oglasila se i Agencija za privatizaciju koja je preuzela je upravu nad kompleksom.

Agencija je, kako prenosi Kosovo onlajn, "Rajsku banju" označila kao "imovinu društvenog preduzeća Kosova" i dala je u zakup Ministarstvu unutrašnjih poslova, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Upravni odbor APK, na zahtev MUP-a, za potrebe i javni interes tog ministarstva, odlučio je da se ovi objekti daju u zakup za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je generalni direktor ove agencije Arben Ljimani i dodao da je odluka doneta na sastanku održanom 14. decembra, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ljimani tvrdi da je Agencija za privatizaciju pokušala da kontaktira lica ili subjekte koji su koristili ovu imovinu, ali da nisu dobili odgovor, zbog čega su zatražili "pomoć" tzv. kosovske policije za preuzimanje objekta.

"Imovina kompleksa u Banjskoj pripada društvenom preduzeću 'Trepča standard', čije je sedište u Severnoj Mitrovici, a imovina je na ime ove jedinice i objekta koji je tu postojao. Po svoj prilici neko je renovirao zgradu u jednom trenutku, što ne znamo, jer smo tamo imali veoma ograničen pristup. I sada, kada smo dobili pristup, pokušali smo da kontaktiramo lica ili subjekte koji su to koristili, kako bismo shvatili po kom pravnom osnovu to koriste", rekao je Ljimani.

Prema njegovim rečima, policija je Agenciji dala informacije da se u ovom kompleksu odvijaju nelegalne radnje.

Ranije danas, pripadnici Kosovske policije upali su u hotel i banjski kompleks "Rajska banja" u Banjskoj i isterali radnike.